shakespeare1.jpg

Shakespearience op school is een energiek en interactief college 'Shakespeare voor Beginners'.

De leukste voorstelling over Shakespeare’s taal en tijd. Ontroerend, spannend en grappig. Interactief en met een hoog tempo. Uitdagend genoeg voor bovenbouw Havo/VWO en TTO. Aan te passen aan uw lesprogramma.

Met deze schoolvoorstelling ervaren uw leerlingen hoe taal tot leven kan komen en leren zij welke middelen zij daar zelf voor kunnen inzetten. 

Uw klas wordt meegenomen naar Shakespeare's tijd en ontdekt hoe ontroerend, grappig en tijdloos zijn oeuvre is. 

Reacties leerlingen: “Vet grappig” “Hij was gewoon een rapper” “Superleuke voorstelling"

Bij elke scène geven we uitleg en laten we zien welke stijlfiguren Shakespeare heeft toepast om zijn personages tot leven te brengen. Aan het eind van de schoolvoorstelling Shakespearience is Shakespeare weer helemaal van nu!

Zie hier onze trailer of scroll naar beneden voor onze tarieven en praktische informatie.

Vragen/Boekingen:  info@shakespearience.nl of 06-24880218.

Prijsindicatie schoolvoorstelling Shakespearience

  • 1 voorstelling op 1 dag € 695,-

  • 2 voorstellingen op 1 dag € 1195,- (korting van 28% op de tweede voorstelling)

  • 3 voorstellingen op 1 dag € 1495,- (korting van ruim 50 % op de derde voorstelling)

Goed om te weten: we zijn CJP-acceptant. Prijzen zijn inclusief BTW en reiskosten.

Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op voorstellingen voor 1 of 2 klassen per voorstellingen (max 60 leerlingen).  De definitieve prijs is afhankelijke van het aantal leerlingen, de locatie, het aantal acteurs en eventuele speciale wensen.

Praktische informatie Shakespeare op school

De schoolvoorstelling duurt één Lesuur (40 tot 60 minuten afhankelijk van uw lesrooster)

De schoolvoorstelling kan in de klas gespeeld worden en heeft een minimale opbouwtijd.

De schoolvoorstelling wordt naar keuze Nederlands/Engels of volledig Engels gesproken

De schoolvoorstelling is uit te breiden met workshops en aan te passen aan uw wensen.

edited.jpg

Inhoud van  Shakespeare op School

Het tempo ligt hoog en we overdonderen uw leerlingen in ‘DWDD stijl’ met zo veel mogelijk scènes en kennis als er maar in het lesuur past. De toon is enthousiast en vol humor. We spelen de Shakespearience het liefst tussen de leerlingen in en betrekken ze zo veel mogelijk. Zo komen we zo dicht mogelijk bij de sfeer in The Globe: geen decors, geen belichting en een publiek dat mee joelt en juicht. 

De schoolvoorstelling van Shakespearience richt zich op Shakespeare’s originele taal, zijn gebruik van literaire technieken en natuurlijk de iambic pentameter. Daarnaast schetsen we een beeld van Engeland in de ‘Elizabethian times’ en plaatsen we de stukken en hun thematiek in context. Maar het belangrijkste is dat we de drempel tot zijn oeuvre verlagen en laten zien hoe Shakespeare’s taal en personages nog steeds relevant zijn.

Zo hebben we een Shakespeare ‘yo momma battle’, bewijzen we hoe je afgelopen week hoogstwaarschijnlijk Shakespeare hebt geciteerd en laten we zien hoe je nog steeds gemakkelijk mee kunt leven met Shakespeare’s personages.

We spelen elke scène twee keer. Eerst in Nederlands en daarna in de oorspronkelijke tekst. Tussendoor leggen we uit wat de originele tekst zo bijzonder maakt en waar op te letten als we het de tweede keer spelen. We wisselen het spelen continu af met inzichten en leuke wetenswaardigheden.

Twelfth Night, Viola and Olivia

Twelfth Night, Viola and Olivia

Geschiedenis van Shakespeare op school

De Shakespearience is in 2012 ontstaan als voorstelling om Shakespeare en zijn originele Engelse teksten op een vlotte en vermakelijke manier aan volwassenen te introduceren. De voorstelling speelde met succes op festivals en regelmatig zaten er docenten in het publiek. Zij vroegen ons of we een schoolversie van de Shakespearience wilden maken, omdat ze dachten dat deze vorm zou aanslaan bij hun leerlingen.

Zo geschiedde en in 2013 speelden we onze eerste voorstelling in de klas. Niet alleen de leerlingen vonden het leuk, ook wij haalden enorm veel voldoening uit het spelen van de Shakespearience voor deze doelgroep. Tegenwoordig spelen we bijna maandelijks op scholen en ligt hier onze voornaamste focus!

The Taming of the shrew, Kate and Petruchio

The Taming of the shrew, Kate and Petruchio